Aanmelden Nieuwsbrief

* Zo kunt u het laatste nieuws ontvangen

Evenement categorieën: Event

7 december Marketing in Farma LIVE! over Gen-Z! 

7 december 2023

Ook dit jaar organiseert Platform Marketing in Farma weer een inspiratiemoment. Deze keer is het thema Gen-Z. Wie zijn dit nou precies? En hoe staan ze in het leven? Wat betekent dat als het je doelgroep is? Of je collega? Of je dokter?

Daarover zal het gaan, op donderdagmiddag 7 december aanstaanden. Het programma wordt op dit moment in elkaar gezet en wie er vorig jaar bij was weet dat dat weer spectaculair goed en verrassend zal worden.

Hier en op Linkedin komt binnenkort alle informatie te staan en kun je je aanmelden. So keep an eye out en hou de datum vast vrij in je agenda.

VIG | Talk on Tour 

16 november 2023
Op 16 november strijkt de VIG Talk on Tour neer in Hilversum. In Mediamuseum Beeld en Geluid op het Mediapark gaan we in gesprek over het thema ‘beeldvorming’. Regelmatig worden mensen of groepen op een eenzijdige manier in beeld gebracht. Er wordt een onvolledig verhaal verteld waardoor serieuze misvattingen ontstaan wat een negatieve invloed heeft […]

VIG | Medicijndialoog 

11 oktober 2023

De jaarlijkse VIG Medicijndialoog vindt dit jaar plaats op woensdagmiddag 11 oktober, in Den Haag. Deze bijeenkomst staat volledig in het teken van toegang tot nieuwe medicijnen, een belangrijk en actueel onderwerp. Het patiëntperspectief is leidend bij deze dialoog. Er zijn twee key note speakers: Jacquelien Noordhoek en Neil Grubert.

Het programma
14:00 uur – Inloop & registratie
14:30 uur – Opening door dagvoorzitter Mark Wijsman
14:40 uur – Blok 1, Europees perspectief: Neil Grubert (Global market access specialist), David Ikkersheim (KPMG), Michel van Agthoven (Janssen)
16:00 uur – Blok 2, patiëntperspectief: Jacquelien Noordhoek (NCFS), Nelleke Cools (Vereniging Hoofdpijnnet), Vicky Sniekers en Eugène van Leeuwen (ALS Patiëntenvereniging).
16:40 uur – Blok 3: Korte video en reflectie met Marco Frenken (VIG)
17:00 uur – Netwerkborrel

Nieuwspoort
De VIG Medicijndialoog 2023 vindt plaats in Nieuwspoort, in Den Haag. In verband met de verbouwing van de reguliere locatie zijn de Tweede Kamer en Nieuwspoort momenteel gevestigd op een tijdelijke locatie, op loopafstand van Den Haag Centraal.

Dutch Medicine Days 

| 20 september 2023
| 21 september 2023

The Dutch Medicines Days bring together professionals who are involved in pharmaceutical sciences in order to exchange the latest scientific results, experiences, and information and to build and strengthen collaboration at regional and international level.

The Dutch Medicines Days is the conference where partners from industry, scientific and professional associations, universities, business and government can present their findings, share new scientific content and strengthen their network.

The programme of the DMD offers inspiring presentations and lectures that give you insights into the future of drug development and health care applications.

Call for Abstracts
Are you doing innovative research in the field of medicines development and do you want to present your research, project, and findings to a large audience of professionals in the field of drug discovery, drug development and drug use? Then, you are invited to submit an abstract for consideration for the next edition of the Dutch Medicines Days on 20-21 September 2023. You can choose to present your research with a presentation, with a poster, or with both.

VIG | 10 jaar Young Innovators of Medicines 

30 augustus 2023

Op woensdag 30 augustus vindt het lustrumevent plaats van de YIM (Young Innovators of Medicines), de jongerentak van de VIG (Vereniging innovatieve Geneesmiddelen). In de afgelopen 10 jaar hebben een aantal grote veranderingen plaats gevonden binnen de farmaceutische zorg. Om hierop terug te blikken hebben we een aantal inspirerende sprekers uitgenodigd om je mee te nemen in hun kijk op deze ontwikkelingen. Naast terugkijken, willen we tijdens deze avond ook vooruit blikken op de komende periode. We starten met een inhoudelijk programma en hebben daarna tijd gereserveerd voor een borrel met eten zodat er ruim gelegenheid is om met elkaar na te praten.

VIG | Dag van de Code 

4 juli 2023

Wat is de rol van de geneesmiddelensector als het gaat om passende zorg? Doen we de juiste dingen? Doen we de dingen die we doen goed? Onze leden zijn op 4 juli met hun zorgpartners uitgenodigd op het podium van Astellas (Leiden) om hierover te vertellen. Die dag vieren we de jaarlijkse Dag van de (VIG) Code, waarin de waarden van de geneesmiddelensector staan. In pittige duo-pitches nemen ze ons mee naar succesvolle samenwerkingen.

Programma
14.15 uur - Inloop
14.30 uur - Welkom en ontvangst door gastheer Astellas , Mark Dekker
14.40 uur – We trappen af met 6 best practices over passende zorg, met onder andere bijdragen van:

Boehringer Ingelheim geeft samen met Amsterdam UMC een presentatie over P4O2, waar ze in een samenwerking de ontwikkeling van producten voor de preventie van longziekten als astma en COPD stimuleren. Het gaat om een groot onderzoek naar longschade en naar het herkennen, voorkomen en genezen ervan.
Sprekers: Prof. Anke-Hilse Maitland (Amsterdam UMC) en Sacha Moenis (Boehringer Ingelheim)

Denis Peeters (Sanofi) vertelt samen met zorgpartner Alcura over een zorgecosysteem voor MS-patiënten, waardoor voortijdige uitval voorkomen wordt.

Janssen staat op het podium over ‘Betere toegankelijkheid van zorg’ door nieuwe geneesmiddelen onder voorwaarden toe te laten met behulp van (onder andere) Real World Data in gezamenlijk opgezette registries.
Spreker: Michel van Agthoven (Janssen)

Astra Zeneca en TNO over het HERACLES-project– een pilot om data uit verschillende bronnen samen te brengen en te analyseren. Dit om meer onderzoek naar kanker mogelijk te maken.
Sprekers: Jan Pander (AstraZeneca) en Erik Cornelisse (TNO)

Roche en BMS werken samen met ziekenhuizen, zorgverzekeraars en andere geneesmiddelenbedrijven aan de DRUP studie, waarin andere geneesmiddelen beschikbaar gesteld aan patiënten met vergevorderde of uitgezaaide kanker, die niet meer in aanmerking komen voor standaardbehandelingen.
Sprekers: Jacco Lieste (Roche), Nancy Laurens (BMS) en Hans Gelderblom (LUMC)

Amgen en Orikami ontwikkelden een digitale biomarker om de kwetsbaarheid en veerkracht van longkankerpatiënten tijdens een behandeling te kunnen monitoren. Dit gebeurt in samenwerking met artsen, patiënten en andere partners.
Sprekers: Michel Rudolphie (Orikami) en Ronald Vollebregt (Amgen)

Aansluitend Paneldiscussie over de toegevoegde waarde van de geneesmiddelensector ten aanzien van passende zorg; rode draad best practices, rol van de geneesmiddelensector als het gaat om passende zorg. Doen we de juiste dingen? Doen we de dingen die we doen goed?

17.00 uur - Reflectie door Hugo Hurts, voorzitter Adviescollege Code.
17.15 uur - Afsluiting en napraten met een drankje en hapje

NVFM | Digital Inspiration Event 

22 juni 2023

Programma:

14:00 Inloop
14:30 Introductie door voorzitter - Erik de Rooij
14:45 Laatste trends in pharma op het gebied van Omnichannel - Pauline Scholler (Senior consultant Across)
15:30 Netwerk pauze
16:00 HCP engagement; hoe vervul je de behoeftes van de HCP en hoe zorg je dat deze een meer gepersonaliseerde ervaring heeft – Merel Koppejan (Digital Innovation Manager Merz)
16:25 AI ontketend: van basisbegrippen tot inzicht - Ralph Graafeiland (Omnichannel Engagement Manager Takeda) en Thomas Bachet (Head of Digital Marketing Ferring)
16:45 Netwerk pauze
17:15 Workshops
18:00 Netwerkborrel

VIG | Talk on Tour 

23 juni 2023

Tijdens de coronacrisis is binnen de EU vanuit verschillende kanten gepleit voor het weer meer zelf geneesmiddelen produceren om minder afhankelijk te zijn van voornamelijk China. De nadelen van productie in verre landen worden steeds meer gezien (kosten vervoer, milieu- en klimaatschade). Duurzame productie van geneesmiddelen in Nederland vertegenwoordigt zowel een economisch (hoogwaardige werkgelegenheid) als een sociaal belang (beschikbaarheid van duurzaam geproduceerde geneesmiddelen). Tegen deze achtergrond is het extra relevant om de geneesmiddelenproductie die al in Nederland aanwezig is, te koesteren en zo mogelijk uit te breiden.

Waarom in Oss?
Dit jaar is het 100 jaar geleden dat in Oss de eerste geneesmiddelen werden gemaakt. De viering is een goede aanleiding om het belang van de ontwikkeling en productie van geneesmiddelen in Nederland op de kaart te zetten. In Oss bevindt zich een unieke hotspot als het gaat om geneesmiddelenproductie:

- Research & Development op het Pivot Park door ruim 60 bedrijven, waaronder Pivot Park Screening Centre, Pharming, Acerta Pharma en BioConnection
- Grondstoffenproductie (chemisch en biochemisch) door Aspen API
- Grondstoffenproductie (biotechnologisch) door MSD
- Productie van anticonceptiemiddelen en vruchtbaarheidsbehandelingen voor vrouwen wereldwijd door Organon

Doel van de bijeenkomst
belang van duurzame geneesmiddelenproductie in Nederland laten zien
maatregelen bespreken die het duurzame investeringsklimaat bevorderen.
Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

13.30 uur Ontvangst door Wenny Raaijmakers (locatiedirecteur Organon Oss) en Petra Willems (managing director Organon Benelux)
14.00 – 15.00 uur Rondleiding in Experience Center*
15.00 -17.00 uur Interactieve sessie met sprekers vanuit industrie, wetenschap en politie, o.a. Rob Nelissen, Director Operations Organon en Thomas Grosfeld, teammanager economie, ondernemerschap en internationaal VNO-NCW en MKB Nederland over de vraag:

Hoe kunnen we in Nederland duurzame productie van geneesmiddelen stimuleren?
Dit onderwerp gaat iedereen aan die betrokken is bij een doelmatige en duurzame inzet van geneesmiddelen in Nederland: overheid, politiek, industrie, zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties, zorgprofessionals, beleidsmedewerkers, onderzoekers …

NVFM | Artificial Intelligence in healthcare & farma 

11 mei 2023

Technologische ontwikkelingen, digitale transformatie, Chat GTP4, Artificial Intelligence, Machine Learning, Data Mining, iedereen lijkt er mee bezig, je ziet het overal om je heen op Linkedin, in het nieuws, binnen je bedrijf, maar weet jij precies wat je er mee kan of misschien zelfs wel moet?

Bij de NVFM bijeenkomst van 11 mei as. gaan we een aantal van deze begrippen duiden, uitleggen en bespreken. We hebben sprekers en experts gevonden die ons meenemen op deze reis.

Hier blijft het niet alleen bij. Wat technologie van dit kaliber kan doen in de gezondheidszorg laat Prof. Dr. Hilgo Bruining ons zien, als laatste delen we praktische voorbeelden (en hiervan kunnen we er nog best een paar gebruiken) binnen farma.

Programma:
14:30 Opening door NVFM
14:40 De visionair - AI in Healthcare
15:30 Pauze - mogelijkheid tot netwerken
16:00 De behandelaar - Hilgo Bruining, Kinder psychiater, Prof. in neurobiologische ontwikkelingsstoornissen - AMC
16:45 Pauze - mogelijkheid tot netwerken
17:15 De bedrijven - toepassingen van AI in de praktijk - diverse sprekers
18:00 Netwerk borrel
19:00 Einde

Emerce | Digitale Transformatie: ruimte creëren voor verandering 

| 6 april 2023
| 13 april 2023

Krijg antwoord op vragen als:

- Wat zijn de grootste barrières voor digitale transformatie? En hoe doorbreek je ze?
- Wanneer verandert ‘digitale marketing’ in ‘digitale transformatie’?
- Hoe definieer je een roadmap voor digitale transformatie en hoe meet je voortgang?
- Hoe maak je van data een kans in plaats van een gevangenis?
- Wat zijn de vijf enablers van Organizational Transformation?
- Hoe bouw je teams die intrinsiek gemotiveerd zijn om de organisatie op te schudden?
- Wat doe je met mensen die verandering tegenwerken?
- Hoe gebruik je de vijf bovengenoemde enablers om ruimte en aanmoediging te creëren voor mensen die aan transformatie bijdragen?