Datum: 11 februari 2021
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Online
Event

De LSH sector levert al jaren een aanzienlijke bijdrage aan de Nederlandse economie. Denk hierbij aan werkgelegenheid, van klinisch onderzoek tot productie, distributie en marketing en sales.

De geneesmiddelensector alleen al is goed voor 65.000 directe en indirecte banen. Daarnaast ligt de toegevoegde waarde per werknemer voor de economie in de biotech veel hoger dan in andere sectoren.

Niet voor niets is de LSH sector aangewezen als één van de topsectoren van het kabinet. Positief is ook dat Het Financieele Dagblad eind januari melding maakte van een ‘investeringsgolf’ in de Nederlandse geneesmiddelensector.

Dat zijn goede berichten. Maar hoe benutten we – zeker ook met de lessen van COVID-19 in het achterhoofd – de potentie van deze sector optimaal? En welke rol kan het nieuwe kabinet daarbij spelen? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens deze VIG Talk.

Dit is de tweede VIG Talk in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Na een korte presentatie van beide sprekers zal Gerard Schouw (directeur Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen en dagvoorzitter van deze VIG Talk) hen bevragen.