Aanmelden Nieuwsbrief

* Zo kunt u het laatste nieuws ontvangen

Blog Post

Compliance-training saai? Maak er een spel van! [blog]
Compliance
132 views

Compliance-training saai? Maak er een spel van! [blog] 

En dat bedoel ik letterlijk. Compliance is natuurlijk geen spielerei, maar serious business. Maar dat betekent niet dat compliance training saai moet zijn!

Op dit platform schreef ik eerder al een aantal blogs in de vorm van een bingo: ik maakte een bingokaart met veelgehoorde argumenten en beschreef in de blog waarom die onjuist zijn. Alweer drie jaar geleden publiceerde ik de Geneesmiddelenreclamesmoesjesbingo en met 1100 reads mag je zeggen dat die warme belangstelling ontving. Dat smaakte naar meer en dus zagen ook de Gunstbetoonsmoesjesbingo en de Compliancejeukbingo het levenslicht.

Een cliënt heeft de Geneesmiddelenreclamesmoesjesbingo daadwerkelijk gebruikt in zijn compliancetraining. Hij maakte bingokaarten en liet mensen beargumenteren waarom bepaalde stellingen juist of onjuist waren. Wedden dat ze de regels zo beter hebben onthouden dan wanneer het van een slide zou zijn voorgelezen?

Bij een andere cliënt verzorgde ik onlangs een training in de vorm van een spel in de stijl van Triviant. De legal & compliancemanager had zelf een spelbord gemaakt in de huisstijlkleuren van het bedrijf. De hele Nederlandse divisie werd opgedeeld in teams. Afhankelijk van de kleur die ze dobbelden mochten ze een vraag beantwoorden bij een van de team-captains: de legal & compliance manager, de corporate communications officer, de medical information manager en ik. Niet alleen was het geweldig leuk om de teams hardop te horen nadenken over het goede antwoord, het legde ook bloot waar nog wat gaten in de kennis zaten en dus in een volgende training extra aandacht aan kan worden besteed.

Welke spellen zouden nog meer geschikt zijn om een compliance-training mee te geven? Laat het me weten op marloes.meddens@moonlegal.nl of reageer op de socials.

Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker…

Marloes Meddens-Bakker is advocaat bij MOON legal & compliance.

Gerelateerd nieuws