Aanmelden Nieuwsbrief

* Zo kunt u het laatste nieuws ontvangen

Blog Post

Video inzetten op social media? Een overzicht van de mogelijkheden per platform [aanbevolen]
Digital
Media
Onderzoek
189 views

Video inzetten op social media? Een overzicht van de mogelijkheden per platform [aanbevolen] 

Het kwam de redactie van dit platform ter ore dat Maaike Velt, in het dagelijks leven Content Marketeer bij Cross Media Nederland, nogal thuis is in de mogelijkheden van video op social media. En aangezien wij onze lezers altijd willen inspireren met vernieuwende of zelfs innovatieve mediavormen belden we haar eens op om wat vragen te stellen. Dat bleek een goed idee want ze barstte los, bijvoorbeeld op de vraag:

Maaike Velt

“Kun je op social media beter een video plaatsen dan een foto of artikel?”

“Ja! Qua type content werken video’s namelijk het beste. De rest van de contentvormen dan maar achterwege laten? Dat zou ik niet doen, maar maak in ieder geval gebruik van video in je uitingen! Video zorgt voor een hoge conversie, biedt oneindig veel mogelijkheden, het houdt de aandacht van de kijker vast en daarnaast laat ook Google video’s vaker bovenaan verschijnen in de resultaten ten opzichte van andere content. En dit is slechts een greep uit de voordelen die het inzetten van video in je uitingen biedt.”

“Daarnaast zijn sociale media laagdrempelige kanalen om de content op te delen. Zorg natuurlijk wel dat je het platform kiest dat het beste bij jouw organisatie, doel en boodschap past. Kortom, reden genoeg om video in te zetten op social media.

“Maar vervolgens is de vraag welk platform gebruik je nou voor welke video? En wat zijn eigenlijk het beste formaat en in welk bestandtype? Maar ook: hoe lang moet die video dan duren? Plus, welk moment is dan het beste om je content te delen? Kijk eens op de website van BreadnBeyond , zij hebben een infographic gemaakt waarin al jouw vragen beantwoord worden. Echt mooi gemaakt, en heel nuttig.”

Dat is de redactie volledig met Maaike eens, dus voor jouw gemak staat die infographic hieronder. Succes met de toepassing van video in je mediamix!

Gerelateerd nieuws