Aanmelden Nieuwsbrief

* Zo kunt u het laatste nieuws ontvangen

Blog Post

Hoe hard moet het bewijs zijn in een pandemie? Overwegingen van Henk Jan Out [aanbevolen]
Opinie
160 views

Hoe hard moet het bewijs zijn in een pandemie? Overwegingen van Henk Jan Out [aanbevolen] 

Henk Jan Out is farmaceutisch geneeskundige bij Ferring Pharmaceuticals in Shanghai en blogt op persoonlijke titel over geneesmiddelen. Zo ook gisteren, in een bijdrage die Medisch Contact publiceerde. Interesting stuff!

In onze samenleving zijn we geobsedeerd door veiligheid. Op het gebied van geneesmiddelen is dat duidelijk zichtbaar. We hebben een enorme regelgeving opgezet die een effectieve en veilige geneesmiddelenontwikkeling definieert. Zo’n ontwikkeling kost daarom een fortuin, maar dat hebben we ervoor over, want ten koste van alles moet voorkomen worden dat de gevaren van een medicijn groter zijn dan de voordelen.

Maar bij de wetenschappelijke beoordeling van de coronavaccins door de academische wereld en de toezichthouders lijkt de zorgvuldigheid verloren

Toezichthouders waken hierover en zorgen dat fabrikanten degelijk bewijs aanleveren uit minstens twee goed gecontroleerde grootschalige fase-III-studies. Ook de productie dient vlekkeloos te zijn. Het goedkeuringsproces is zeer zorgvuldig en duurt minstens een jaar. Dat alles in het kader van het publieke belang. Maar bij de wetenschappelijke beoordeling van de coronavaccins door de academische wereld en de toezichthouders lijkt die zorgvuldigheid verloren. [meer…]

Het hele artikel kun je lezen op Medisch Contact.

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Required fields are marked *