Aanmelden Nieuwsbrief

* Zo kunt u het laatste nieuws ontvangen

Blog Post

Terugkijktip: Zembla over vervuilde geneesmiddelen [aanbevolen]
Media
Onderzoek
166 views

Terugkijktip: Zembla over vervuilde geneesmiddelen [aanbevolen] 

Vorige week zond BNN/Vara een aflevering uit van Zembla over vervuilde medicijnen (en op herhaling donderdag 17 september om 9.30 op NPO2). Zeer de moeite van het terugkijken waard! De uitzending maakte duidelijk waar de druk op de medicijnkosten toe kan leiden: goedkopere fabricageprocessen van generieke geneesmiddelen met als gevolg mogelijk vervuilde geneesmiddelen. 

Maar ook bij merkgeneesmiddelen komen vervuilingen voor. Take-away message: de controle van de daadwerkelijke geneesmiddelen moet strenger. Sterk citaat van Jan Tygat, hoogleraar toxicologie en farmacologie: “De patiënt slikt het certificaat niet, die slikt het pilletje.”

Met een bijdrage van o.a. Aris Prins (lees hier een portret van hem).

De Inspectie en het CBG schitterden door afwezigheid. 

Kijk de uitzending hier terug. 

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Required fields are marked *